marți, 23 iunie 2015

Trebuie să vrei

La 50 de ani, în adâncul ființei lor, femeile privesc mâhnite spre trecut. Dacă nu ar mai exista oglinzi, nici agitația provocată de puștoaicele în fuste scurte, femeile de 50 de ani ar respira ușurate.
La 50 de ani, bărbatul merge alături de nevastă și își spune de o mie de ori ”Îmbătrânește, îmbătrânește!”, de parcă el ar rămâne tânăr. La 50 de ani, femeia se gârbovește pe dinăuntru, umilită de copii .”Vai, dar ce ți-a mai trebuit rochia asta nouă?”, întreabă, câteodată, o fiică răsfățată, pe care ai crescut-o cu greu.
La 50 de ani, începi să te îngrași, îți pipăi pielea de pe gât de o sută de ori dimineața. Știi că el vine de la alta, mai tânără decât tine cu douăzeci de ani, te faci că nu-i simți parfumul străin, joci teatru pentru că ți-e teamă că deschide ușa și pleacă. Lumea bărbaților te aruncă la colț. Nu mai ești bună. Doar prăjitura făcută de tine contează, doar cămașa apretată și nepoții lăsați la tine de câteva luni. Tu, femeie frumoasă, femeie cu înțelepciune, tu, care atâtea știi, comoară de lumină, de speranță și adevăr, ești dată la o parte. Continuarea pe http://www.catchy.ro/am-50-de-ani-si-el-39/75808

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu